Landsbygdsriksdagen i Nyköping 24–26 maj 2024

Landsbygdsriksdagen är Riksorganisationen Hela Sverige ska levas största evenemang. I år hålls Landsbygdsriksdagen i Nyköping, med Sörmlands-avdelningen som värd.

Hållbar ortsutveckling

Under tre intensiva dagar samlas landsbygdsaktivister, politiker och tjänstemän i Nyköping för att diskutera och driva landsbygdsutveckling. Syftet är att höja profileringen av landsbygdsfrågor och placera dem högt på den politiska dagordningen.

Den 24 maj anordnas nitton inspirationsresor under olika teman, exempelvis ”hållbar ortsutveckling”. Dessa bussutflykter inkluderar flera inspirerande besöksmål i Sörmlands olika kommuner.

Eskilstuna på Landsbygdsriksdagen

Fyra turer åker till Eskilstuna kommun. Förutom upplevelserna kommer varje deltagare att få en bok som presenterar alla teman och besöksmål.

Flera av Eskilstunas tjänstemän kommer att finnas med på plats i Nyköping under Landsbygdsrikdagen. Från Destination Eskilstuna deltar Maria Ringström, destinationsstrateg. Hon kommer också att ta plats på scenen, i ett panelsamtal tillsammans med Region Sörmland.

Övrigt innehåll som anknyter till Eskilstuna inkluderar Kentkören, som kommer att medverka vid invigningen av riksdagen. För underhållning under evenemanget bidrar den välkända gruppen Sator, och som konferencier Fredrik Lindström.